Good State Publications
The following publications are also available in English

A KÖFOP-projektek hatásainak vizsgálatára készülnek

A KÖFOP-projektek hatásainak vizsgálatára készülnek

A Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Operatív Program (KÖFOP) hatáselemzésére készülhettek fel azok a szakemberek, akik részt vettek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kar, Vezető- és Továbbképzési Központ keretei között működő Kutatásmódszertani és Mérésügyi Iroda (KMI) május 9-i rendezvényén.

Csuhai Sándor irodavezető elmondta, hogy a szakmai műhely fontos lépcsőfoka a KMI által megvalósítandó KÖFOP-hatáselemzés előkészítésének. A workshopon Székely Mózes, az ELTE tudományos főmunkatársa foglalta össze a társadalmi programok értékelésével kapcsolatos feladatokat és kihívásokat, különös tekintettel a közigazgatás-fejlesztési programok sajátosságaira. A rendezvényen a résztvevők előre kiválasztott esettanulmányokon keresztül megismerhették a közigazgatás-fejlesztési programok értékelésének szempontrendszereit, valamint a nemzetközi intézmények hatáselemzési gyakorlatát is. Demeter Endre, a KMI vezető szakértője arról beszélt, hogy az iroda által működtetett monitoringrendszer hogyan vesz részt a záró értékelésben. Hangsúlyozta, hogy az időben és kellő szakmai iránymutatás mellett végrehajtott mérések megfelelő alapot szolgáltatnak a professzionális és minőségi értékeléshez.

A szakmai műhely résztvevői egyetértettek abban, hogy a valódi hatások feltárását a projektszint feletti, külső mérésekként végzett, átfogó mérések eredményei teszik teljessé, amelyek kiemelten fontosak a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Operatív Program összegződő hatásainak feltárásához. A szakemberek szerint fontos, hogy az érintettek hatékonyan tudjanak együttműködni a KÖFOP eredményeinek feltárásában.

Szöveg: Horváth Tibor

Fotó: Parragh KrisztinaWordPress Video Lightbox